Jeroen & Linda Down Under

Sydney dag 3

Ik moet toch wel zeggen dat 2 dagen Sydney voor mij eigenlijk genoeg was. Ik merk dat ik me hetzelfde begin te voelen als toen ik nog in Nederland was; moe en eigenlijk nergens zin in. Naarmate de weken vorderden en ik meer tijd doorbracht in de Outback, merkte ik dat dit veel minder werd en uiteindelijk dat het zelfs eventjes weg was, ondanks dat ik niet eens lange nachten maakte. Ik had weer energie en geen wallen onder mijn ogen! Ik werd vrolijk wakker en kon bergen verzetten in mijn eentje! Maar 3 dagen in een grote stad en het komt alweer terug.
Zou het dan toch de drukte om me heen zijn waar ik zo moe van word? Alle rijdende en ronkende auto's, de vele mensen die gehaast onderweg zijn, de uitstoot van uitlaatgassen? Ik weet het niet precies, maar ik weet wel dat ik heel veel geleerd heb van deze vakantie in Australië en dat ik, met uitzondering van de stad, het land ernstig ga missen.
Ik heb een nieuw voornemen voor wanneer ik terug ben. Ik wil relaxter in het leven staan, minder gehaast zijn, me minder druk maken om eigenlijk onzinnige dingen en me elke dag weer beseffen dat er altijd weer een nieuwe dag komt waarin weer nieuwe mogelijkheden ontstaan. Het klinkt cliché, maar dat is het echt niet. Australiërs zijn relaxter, denken eerst na voordat ze iets zeggen en ergens over oordelen en ze maken nergens echt een probleem van. Ze klagen ook een stuk minder dan wij en dat zijn, wat mij betreft, alleen maar goede eigenschappen! Ik hoop dat ik het vol kan houden in een maatschappij waarin alles gehaast is. Ik hoop dat ik alles wat ik hier geleerd heb in de praktijk kan brengen en dat ik mezelf nog gelukkiger mag voelen (en ik voel me al gelukkig hoor :)).
Ik heb ook gemerkt dat ik het nodig heb om mezelf vaker creatief te uiten. Ik heb het altijd prettig gevonden om creatief bezig te zijn en nu voel ik dat ik daar meer tijd aan moet besteden, dat ik dat echt heel graag wil. Dus dat ga ik doen. Jeroen en ik hebben bijna 5 weken zonder televisie gedaan (ikke ietsje meer dan hij, want Jeroen keek elke avond nog wel een aflevering van het een of het ander) en ik heb het eigenlijk amper gemist. Ik wil dus ook minder tv kijken en meer bezig zijn met bijv. fotografie, schrijven of tekenen. De mogelijkheden zijn eindeloos! En als laatste, niet te vergeten, heeft deze reis me doen beseffen dat Jeroen en ik een prachtig leven hebben op de perfecte locatie. Geen natuurrampen (er hebben zich 3 grote rampen voltrokken terwijl wij op reis waren), een mooie omgeving waar ik meer besef van moet hebben en als laatste, niet geheel onbelangrijk, omringd door onze familie en vrienden waar we echt heel veel van houden! 5 weken weg zijn van hen was heel goed te doen, echt waar, en een jaar zou ik zeker nog een keer willen, maar ze zijn allemaal onvervangbaar. Dus tenzij iedereen mee komt om in Australië te wonen, blijven wij lekker in Zoetermeer, ons thuis!
Maar goed, ik was in Sydney en ik wilde schrijven over de laatste dag hier. Punt is dus dat het de hele dag regende en ik na 2 dagen eigenlijk al niet zoveel zin meer had. Toch hebben we nog een leuke dag achter de rug. In de ochtend zijn we naar de Botanic Gardens geweest. Deze zijn echt prachtig! Echt de mooiste van alle parken die ik tot nu toe ooit heb gezien! Na 1,5 uur wandelen hebben we de bus gepakt naar Bondi Beach, hét strand van Sydney (ook van die serie op tv). Het is jammer dat we het strand niet op en top Australisch hebben mogen zien; vol met zonaanbidders, volleyballers, surfers en lifeguards... ja, dat krijg je als het regent! We hebben een coastal walk gedaan en zijn ongeveer 1,5 uur onderweg geweest over een mooi aangelegd pad met veel trappen langs kliffen en stranden. Ook kwamen we langs een begraafplaats, mooie plek om begraven te worden! Het was een mooie wandeling en halverwege begon ook de zon nog te schijnen.
Tegen half 6 waren we terug in ons appartement en hebben we even op Skype gezeten met Martijn, Els en Romy. Zo leuk om ze weer te zien. Over 2 nachtjes kunnen we weer knuffelen, jeej!
Om half 8 hadden we dan een tafel gereserveerd in het Sydney Tower Restaurant. Een restaurant op ongeveer 250 meter hoogte met rondom uitzicht op Sydney. Het restaurant draait rond en in 1,5 uur hebben we bijna 2 rondjes gedraaid. Het eten was heerlijk en we hebben ons buikje rond gegeten. Super om onze laatste avond van de vakantie zo te mogen doorbrengen en zeker een ervaring om nooit te vergeten. Rond 22.00 uur hebben we dan onze koffers gelijk nog maar ingepakt; is dat tenminste ook al gedaan en kan ik morgen nog een beetje uitslapen voordat we beginnen aan onze lange reis naar huis. Ik ben benieuwd wie we op Schiphol eindelijk weer kunnen knuffelen!

Tot dinsdag of misschien op Kuala Lumpur!

Kussz

Paps

Geweldige dagen in Sydney, lijkt me ook een gezellig volk, die Aussies.
Als ik dit type zijn jullie allang onderweg.
Dus goede reis verder, hoop jullie gauw weer te zien.

XXXX

nardjara

goede reis,.. ik heb -net als jullie- genoten!

DANK!