Jeroen & Linda Down Under

Sydney dag 2

Vandaag was de weersvoorspelling winderig en bewolkt. Dat betekent een goede dag om te gaan shoppen! Jeroen en ik hebben in onze families beiden een soort ‘traditie' dat we wat leuks meenemen wanneer we op vakantie zijn geweest. Dat betekent voor ons dat we echt heel veel cadeautjes/souvenirs mee moeten nemen, aangezien we veel leden in onze families hebben! Het kan daarom niet te groot zijn (het moet wel in de koffers passen) en ook niet al te duur, want ja, we willen graag voor iedereen iets leuks meenemen zonder dat we blut thuiskomen. Dit is dus best een grote opgave, want we willen ook weer niet iets meenemen wat mensen in een la leggen om er vervolgens nooit meer naar te kijken. We hebben dus aan behoorlijk wat eisen te voldoen :).
We zijn voor souvenirshopping naar de ‘wijk' gegaan waar Sydney is gesticht. Dit is naast Circular Quay, aan de overkant van the Opera House en het heet ‘The Rocks'. Ik vond het persoonlijk het leukste stukje van Sydney wat ik heb gezien, omdat je weinig merkt van alle hoogbouw en ze de oude gebouwen in ere hebben hersteld. De oude passagiersterminal van grote schepen staat er ook nog steeds, ook al wordt deze nog weinig gebruikt. Je kunt je voorstellen dat hier vroeger de vrouwen met zakdoekjes hun mannen stonden uit te zwaaien, toen ze ergens voor hun werk naartoe moesten, net als in de films! De markt was best leuk! We zijn voor een groot gedeelte gelukkig geslaagd en hebben de overige cadeautjes in souvenirwinkeltjes bij elkaar gesprokkeld. Na The rocks te hebben gezien hebben we de trein gepakt naar Kings Cross, het gedeelte waar alle studenten wonen en waar de meeste backpackerhostels zich bevinden... oftewel het goedkope deel van Sydney. Dit was wel een zware tegenvaller... een lange straat met vooral veel sexclubs en stripbars, maar weinig winkels. We zijn een uur op zoek geweest naar een koffietentje waar we een koffie met een ‘Rocky Road' konden bestellen, maar zelfs dat hebben we niet gevonden! We komen al 5 weken lang in winkels en tentjes ‘Rocky Roads' tegen; een stuk chocolade gevuld met marshmellows en noten ofzo... tenminste dat denken we! We hadden nu eindelijk eens zoiets van; dat moeten we nog wel proeven voordat we naar huis toe gaan! Het werd uiteindelijk een stuk Bananabread en een mini-brownie, die ook lekker waren.
Hierna zijn we maar weer terug naar het appartement gegaan, want in Kings Cross was ook weinig te beleven. We wilden vanavond beiden een Thaise curry eten en hebben op internet opgezocht waar we dat konden doen in de buurt van de Harbour Bridge (de overkant in het noorden van Sydney). Om 20.30 uur vanavond zouden alle lichten uitgaan in Sydney hadden we gezien op een leaflet in ons appartementencomplex en hoe cool zou dat eruit zien vanaf de overkant van de Harbour Bridge?! We zijn blijkbaar een halte te ver uitgestapt aan de noordkant, waardoor we wat tijd verloren waren en we pas om 19.45 uur in de juiste straat terecht waren gekomen... wat nu? Eerst eten en dan het punt missen waarop de lichten uitgaan? Of eerst wachten tot de lichten uitgaan en daarna eten? We hebben toch maar voor het laatste gekozen en hebben ons opgesteld op schijnbaar een van de beste plekken om te fotograferen. Ik had geen statief meegenomen, helemaal niet aan gedacht dat nodig te hebben en toen ik de camera aan het instellen was, kwam de man naast ons met een statief aan gelopen; die mocht ik wel lenen. Vervolgens hielp hij me met de instellingen van de camera, waardoor ik eigenlijk een klein lesje heb gekregen. Dat ding kan echt zoveel meer dan ik nog weet! Ik verwacht ook niet dat ik alles al weet, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik heb nu echt supermooie foto's kunnen maken! Alleen het punt dat het uur werd ingeluid door het getoeter van de veerboten dat alle lichten uit moesten gaan, vond ik wel teleurstellend... Er zijn wel lichten uitgegaan, maar ik had verwacht dat het veel donkerder zou zijn! Die man die me had geholpen vertelde dat hij vanaf het begin dat Earth Hour bestaat, hij op die plek al die jaren foto's heeft gemaakt en dat er elk jaar wel weer meer lichten uitgaan. Toen we weg gingen gaf hij nog zijn kaartje; blijkt dat ik met een directeur heb staan praten van een groot merk in de fotografie-business! (accessoires, zoals cameratassen en statieven enzo). Dat is mooi, want nu kan ik kortingen regelen haha. Hierna zijn we alsnog naar de Thai gelopen en hebben we een heerlijke curry gegeten, opgepropt in een heel klein tentje. Het tafeltje naast ons stond welgeteld 2 centimeter van de onze af! Haha, maar dat gaf niets, zo gaat dat hier gewoon!

Morgen nog 1 dagje hier in Sydney en dan stappen we de dag daarna om 15.00 uur in het vliegtuig.
We willen nog de daggasten van ons huwelijk herinneren aan ons terugkomfeestje as vrijdag 1 april. We hopen dat jullie dit niet vergeten zijn! Mocht je toch niet kunnen komen, laat het aub weten ivm inkopen!

xxx

Rianne en Marco

Wij zijn er :-).

Geniet nog lekker van jullie laatste dagje!

Liefs

mama

Boehoeeeee, ik heb late dienst!

nardjara

geniet er nog van!!!

en alvast een goede reis terug!

al kennen we elkaar niet zo goed, ....ik heb ECHT ENORM genoten van jullie mooie verhalen en foto's.
bedankt daarvoor.
australie staat al heel lang op mijn verlanglijstje.. maar gewoon voor mij financieel niet haalbaar.
ik vond dat nooit zo erg, ik ga graag naar azie.. "lekker goedkoop" maar mijn mening is toch wel bijgedraaid na het lezen van jullie blogs...
OOIT wil ik dit ook meemaken!
PRACHTIG!

liefs nardjara