Adelaide - Port Augusta
Hoiiii,
Daar zijn we weer met een verhaal uit Australië geschreven door iemand met een opgezette hand!
Ik ben namelijk gisteravond, tijdens het avontuur in Adelaide/Glenelg, gestoken, waarschijnlijk door een mug. De mensen die mij kennen weten hoe groot een muggenbult bij mij wordt (Dustin bijvoorbeeld weet overigens ook vooral wat je dan niet moet doen ;-)). Het jeukt echt als een gek...
Maar goed, ik schrijf nu niet om te klagen. Ik mag zeker niet klagen dat ik pas na 1,5 week één muggenbult heb!
Vannacht heb ik het weer erg koud gehad in de tent. Ik had de nacht ervoor al ervaring op gedaan, dus nu was ik voorbereid. Ik ben met lange broek, sokken en een fleecetrui aan gaan slapen. We hebben dan ook op het feedbackformulier aangegeven dat ze wel wat dikkere dekens mogen achterlaten! Om 08.00 uur hadden we de wekker gezet, want vandaag was het tijd om de camper op te halen! Omdat we gisteravond laat terug waren en het al donker was hadden we geen mogelijkheid gehad om onze tassen al in te pakken. Het leek wel of er een bom was ontploft in de tent toen ik vanmorgen wakker werd! Overal lagen kleren en andere spullen en dat moest allemaal nog ingepakt worden voordat we konden vertrekken. Het was de planning om 10.00 uur bij de pick-up te zijn van het verhuurbedrijf Apollo, maar dit hebben we natuurlijk niet gered. Het viel uiteindelijk wel mee; 10.30 uur waren we er! En wij niet alleen..... voor ons waren nog zo'n 4 andere stellen die wachtten om geholpen te worden en aangezien er maar 2 medewerkers waren en ze gemiddeld 45 tot 60 minuten bezig waren om aan mensen hun spullen + camper te overhandigen kunnen jullie wel uitrekenen hoe laat we daar uiteindelijk wegreden... En toen moesten we eerst nog boodschappen inslaan, zodat we zeker 2 weken vooruit kunnen! Ja, dat heb je ook niet zo gedaan. De planning om uiterlijk 13.00 uur weg te rijden richting de outback hebben we dan ook niet gehaald; het was 16.00 uur toen we Adelaide uit reden. Bedankt Apollo... voor de snelle service! NOT!
Onze Adventure Camper, een 4WD Toyota, is wel geweldig! Er zit een 3.0 motor in en dat ding zuipt dus benzine! Ow nee, diesel... hehe. De diesel hier is trouwens duurder dan de benzine! Dat komt omdat diesel hier naartoe geïmporteerd wordt, omdat de olie die hier gewonnen wordt te fijn is om diesel van te maken. We hebben hier zeeën van ruimte vergeleken met de campervan! Wel zijn we er achtergekomen dat we eea aan spullen missen helaas, toen we op de eerste camping zijn gearriveerd. De slang naar het gas waarmee we moeten koken is kapot, dus we kunnen niet koken. We missen een afwasborstel, schoonmaakdoekjes enzo, wat normaal wel altijd in een camper aanwezig is, en als laatste komen we er net achter dat we een 1-persoonsdekbed hebben gekregen in plaats van een 2-persoons. Ik moet zeggen voor het geld wat we voor de camper hebben betaald vind ik dit een belachelijk slechte service. Maar goed, het is nu eenmaal zo, dus ik lach erom, bedenk dat Jeroen en ik dicht tegen elkaar aan mogen kruipen vannacht en morgen bellen we Apollo om te klagen. Dan komt het vast wel goed! Jeroen daarentegen is minder amused en bij hem kan er momenteel geen lachje meer vanaf. Dat vind ik wel vervelend. Ik wil graag dat we beiden ontspannen zijn! En nu ben ik eens een keer relaxed en dan is hij het niet haha.
De rit van Adelaide naar Port Augusta, waar we nu zijn, is verder wel soepel verlopen! De wagen rijdt goed, Jeroen kan zich er goed in vinden gelukkig. En Jeroen heeft ook zijn weg in het verkeer goed gevonden; niet meer per ongeluk rechts rijden of de ruitenwissers aan bij het afslaan! De omgeving tot nu toe is prachtig. Hoe verder we de kilometers maken rijdend in het niets, hoe meer ik het gevoel heb dat ik thuiskom ofzo. Ik kan het niet zo goed uitleggen, het voelt gewoon heel goed die leegte en rust. Ik ben benieuwd wat we allemaal nog meer gaan zien, want de echte outback zijn we nog niets eens! Vanaf Port Augusta begint de outback pas eigenlijk. We hebben, door de tips van Gerry, een nieuw plan gemaakt voor de komende dagen. We willen wat langer in de echte outback blijven en gaan een omweg maken langs Lake Eyre. Dit meer is pas 6 keer volgelopen met water sinds de bezetting van de blanken en het is dus heel bijzonder wanneer er water in het meer ligt (wat dan meer een soort van binnenlandse zee is). Aangezien er zoveel overstromingen zijn geweest de afgelopen maanden is de kans groot dat het meer nu volstaat en dat willen we dan ook zien! Om er te komen moeten we 600 kilometer over onverharde wegen rijden, dus dat wordt een hele ervaring!
Ik hoop dat de auto heel blijft en we geen banden moeten gaan verwisselen ofzo :).
Veel liefs, ook van een chagrijnige Jeroen ;-)
xxx
Fijn om weer een avontuur van jullie te lezen, zelfs als Jeroen sjaggo is :-)...
Kusssssssss
Ahh wat een gedoe weer zeggen, de planning niet echt lekker zo maar gelukkig kunnen jullie volop genieten van de mooie omgeving :-)
We missen onze buurtjes wel hoor....
Dikke xxx van ons
ps. we zijn bij de gemeente geweest en we kunnen waarschijnlijk gewoon de vergunning krijgen. Peet gaat maandag even bellen met de welstandscommissie, spannend, to be continued.