Jeroen & Linda Down Under

Arrived in Tasmania!!!

Wegens verblijf in the bush bush hadden we geen internet en daarom staat het verhaal er wat laat op! (komende dagen zal dat waarschijnlijk wel weer zo zijn, dus hou daar rekening mee ;))
Overigens hebben we er serieus een uur over gedaan om nu wat foto's te uploaden, daarom maar een paar!

Dan nu het verhaal van 24 feb:

Zo dat was weer ernstig vroeg vanmorgen! Om 05.00 uur ging de wekker en dat is best moeilijk wakker worden in zo'n heerlijk bed. Direct maar onder de douche gestapt dus om even goed wakker te worden. We waren netjes op tijd beneden, want we waren net klaar met uitchecken toen de Skybus voor de deur stond. Het was behoorlijk druk zo vroeg op de ochtend op de Skybus-terminal, maar dat maakte wel dat de bus naar het vliegveld gelijk zou vertrekken. We waren hierdoor ruim op tijd op het vliegveld, waardoor we nog wat tijd over hadden om even rustig te ontbijten en op internet te surfen. Echt heerlijk dat dat op het vliegveld gratis is! Op msn hebben we nog even met Marjolijn gekletst, dat was even leuk! Helaas kunnen we via een openbaar netwerk niet op Skype, anders hadden we vanmorgen vast even met iemand kunnen bellen. Hopelijk lukt dat binnenkort een keertje. Nu ik dit type zijn we in Tasmanië op een camping aan Lake St. Clair. Helaas hebben we hier geen internet, dus jullie hebben morgen helemaal niets te lezen... Zodra ik ergens internet tegenkom zet ik het verhaal natuurlijk wel online!
De vlucht naar Tasmanië was wel gezellig. We raakten aan de praat met 2 Australische zussen van rond de 50 jaar die op bezoek gingen bij hun moeder in Tasmanië. Ze hebben ons allerlei tips gegeven over de plekken die we kunnen bezoeken; erg handig! Eén van die plekken die ze beschreven was een plaats waar je boven de boomtoppen kan zweven. Het ligt op de route, dus wie weet gaan we dat nog wel doen ook (als ik mijn angst kan overwinnen)...
Nadat we zijn geland hadden we vrij snel onze koffers en hebben we gebeld naar het bedrijf waar we onze camper van zouden krijgen. We zijn opgehaald door een vrouwtje in een knalblauwe legging en met scheurstem... ze rook ook een beetje naar alcohol en we zaten nog niet in de auto of ze begon al over de aardbeving in Nieuw Zeeland en dat ze daar een vriendin is verloren... beetje vreemde situatie wel! Maar dit kon de pret niet drukken, want binnen 10 minuten stonden wij oog in oog met onze campervan en hij zag er prachtig uit! Na het papierwerk gauw op pad richting Richmond, waar we voor deze week boodschappen hebben ingeslagen. Tjemig, de prijzen hier vallen echt tegen! Je moet nu echt geen backpacker zijn, want dan ben je volgens mij alleen maar aan het werk om geld te verdienen, anders kun je gauw weer naar huis! In Richmond even de oudste brug van Australië op de foto gezet en nadat we ons broodje hebben gegeten, zijn we snel doorgereden richting Lake St. Clair. In totaal 2 uur rijden. Vlak voor Lake St. Clair bevindt zich nog de Wall in the Wilderness, waar we natuurlijk zijn gestopt. De Wall is een heel lang kunstwerk van hout, waar de kunstenaar alles met de hand heeft bewerkt. Hij is hier jaren mee bezig, maar het resultaat mag er zijn. Wat is dat knap gedaan; die details zijn net echt! Kijk even op http://www.wallinthewilderness.com.au/. Dan kunnen jullie zien wat we bedoelen! Helaas mochten hier ook geen foto's worden genomen... dus we hebben geen aandenken helaas!
Na de wall zijn we in Cradle Mountain - Lake St. Clair National Park aangekomen. De weg hier naartoe werd ook met de meter mooier; van glanzend geel/goud naar donkergroen. Op de camping hadden ze helaas geen powered sites meer, dus we staan nu op een site zonder stroom. Geen probleem overigens, want we hebben alles wat we nodig hebben bij ons! In de camper zit een gootsteen met kraan met lopend water, een koelkast, een gaskookstel en zelfs een magnetron! Echt kamperen is het dus niet, maar het is wel krap allemaal hoor! Dus het lijkt meer op kamperen dan je denkt. We hebben een wandeling van ongeveer 2 uur gemaakt, nadat we hier zijn aangekomen. Omdat het rond schemertijd was, hadden we grote kans op wildlife en ja hoor, we hebben wel 3 wallabees of aanverwante beestjes gezien, gefilmd en op de foto gezet en een soort stekelvarken ofzoiets. We moeten nog even een boekje kopen met alle dieren erin! De omgeving is echt onbeschrijflijk mooi. We hebben, zoals Martijn zei, de instelling van de camera ook op JPG gezet, wat ervoor heeft gezorgd dat we nu wel foto's hebben! JEEEEEJ! De foto's van de eerste dagen houden jullie nog tegoed! Na spaghetti te hebben gekookt en gegeten en Jeroen daarna de afwas heeft gedaan, gaan we zo lekker ons bedje opmaken en slapen. Het is pikdonker buiten, ik hoop niet dat ik naar de wc moet vannacht! Als dat wel zo is, dan mag Jeroen lekker met me mee, want ik ga echt niet in mijn eentje! Zo weer genoeg voor vandaag. See you tomorrow!

Knuffels!

mama

Hey kanjers!

Eigenlijk weet ik niet veel te schrijven maar ik vind de verhalen tot nu toe al helemaal leuk!
Ik kan niet wachten tot de volgende blog...hier is alles oké behalve het weer, hahaha...nou schatten, love jullie very muts! xxxx

Martijn

Supergaaf allemaal, mooie foto's ook! Shit begin positief te doen :-)

jessica

Leuk leuk om te lezen! Vergeet niet een emmer aan te schaffen lin voor als je 's nachts niet naar buiten wilt ;-)

Liefs Jess

Ans en Loek

Geweldig al die dieren leuke foto's ;0)
Het ziet er weer heel mooi uit wat een prachtige natuur ik volg alles ook via google zoek steeds op wat jullie beschrijven. Ik las dat de Tasmaanse duivel nog rondloopt, een 60 cm lang, vleesetend en zwart gekleurd buideldier, bekend om zijn grote vraatzucht en wreedheid.
Nou kom hem maar niet tegen hoor ;(( Ziet er niet gezellig uit ha ha
De roodbuikpademelon is een bruinachtige kangoeroe van zo'n 60 cm hoogte die alleen nog op Tasmanië rondspringt. De Tasmaanse borstelstaartkangoeroerat is een ruim 30 cm lange, bruingrijze kangoeroerat die slechts Tasmanië nog als leefgebied heeft. Nou die is wel leuk he? Zoek die maar voor me op Echt leuk al die berichtjes kijk elke morgen gelijk of jullie alweer geschreven hebben.
tot schrijfs knuffels van ons

Rianne

:-) en dikke kus